Waarom is het zo belangrijk dat je naar de Zomerschool gaat?

De Zomerschool Utrecht is superleuk, je voorkomt een taaldip en je gaat op excursie. Maar wat vinden leerlingen die de Zomerschool bezochten ervan? Wij interviewden leerling Ozan die vorige zomer groep 7 van de Zomerschool met succes deed.

‘’Ik heb ervoor gekozen om de Zomerschool te bezoeken omdat ik beter wilde worden in onderzoek doen en ik wilde graag aan de slag met begrijpend lezen. Ik heb er geleerd hoe ik teksten beter kan aanpakken dus mijn begrijpend lezen vaardigheden zijn vooruit gegaan. Zo leerde ik dat heel belangrijk is om een woord dat je tegenkomt in de tekst waarvan je de betekenis niet kent, opzoekt in het woordenboek. Daarmee breid je je woordenschat nog sneller uit.”

Leerzame week
Ozan leerde de teksten beter begrijpen en dat maakt dat het voor hem eenvoudiger is geworden om vragen die bij de teksten horen te beantwoorden. “Ook leerde ik alles over het thema robot. Niet alleen de teksten die we lazen in de klas gingen daarover. We hebben ook onderzoek gedaan met de klas. Alle vragen die ik had over robots hebben we onderzocht. Het was heel leuk en leerzaam om met andere kinderen samen te werken.”

Meld je aan voor de Zomerschool
Op de vraag wat hij het allerleukste van de week Zomerschool vond moet hij even nadenken. Dan roept hij enthousiast: “de excursie! want toen gingen we met de bus op pad en hebben zelf een robot geprogrammeerd.” Ozan zien we dit jaar zeker terug op de Zomerschool Utrecht.
Kom jij ook? Meld je hier aan. Wees er snel bij want vol is vol!