Waarom is het zo belangrijk dat je kind naar de Zomerschool gaat?

De Zomerschool Utrecht is superleuk, je voorkomt een taaldip en je gaat op excursie. Maar wat vinden ouders van leerlingen die de Zomerschool bezochten ervan? Wij interviewden Emine, moeder van Ozan, die vorig jaar de Zomerschool groep 7 bezocht.

Emine legt uit dat ze het belangrijk vindt dat haar zoon alles van een bepaald thema leert. “Het is voor hem een uitdaging om alles te weten te komen over een thema. Dat was afgelopen jaar het thema robot. Ozan las teksten over dit thema om zo zijn begrijpend lezen en woordenschat te verbeteren. Ook ging  hij met de klas midden in de week op excursie en hij programmeerde zelf een robot. Ik denk dat zo’n week niet alleen een uitdaging is voor mijn zoon, maar voor heel veel leerlingen.”

Van a tot z te onderzoeken
Wat Emine ook aanspreekt aan de Zomerschool is de grondigheid waarmee de leerlingen aan de slag gaan. “Ze leren hoe ze samen na het lezen en het uitdiepen van de tekst onderzoek doen om zo meer te weten te komen over een bepaald onderwerp. Ozan leerde om samen te werken met andere leerlingen. Aan het slot van de week hebben de kinderen aan de ouders gepresenteerd wat ze hebben geleerd en gevonden. Dat was hartstikke leuk. Ik was echt trots op hem en de andere kinderen.”

Emine vindt de Zomerschool echt een uitdaging voor haar zoon en zij denkt dat dit ook voor andere kinderen een uitdaging kan zijn. Zij adviseert ouders hun kind naar de Zomerschool te sturen om een taaldip te voorkomen. Ook Ozan is enthousiast en zal ook dit jaar weer de Zomerschool bezoeken, dit maal als groep acht leerling. Op die manier komt hij alles te weten over hoe hij een tekst aanpakt op de middelbare school, leert hij plannen en ontmoet hij alvast toekomstige klasgenootjes. Zo is hij kortom perfect voorbereid op de brugklas.

Wil jij ook alles lezen over robots of een ander thema? Meld je dan hier aan voor de Zomerschool.